Week per week: week 3

Week per week: week 3

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 13-02-2012 om 08:24

Week 3 van de zwangerschap: het eitje gaat op weg naar de baarmoeder.

Lengte van je baby: 0,1 millimeter

Gewicht van je baby: 0 gram


De bevruchting heeft inmiddels plaatsgevonden. Wanneer de eicel en zaadcel zijn samengesmolten, gaat het eitje op weg naar de baarmoeder. Deze reis duurt vijf tot zeven dagen. De bevruchte eicel, die zich onderweg al flink heeft gedeeld, nestelt zich bij aankomst in de baarmoeder in de baarmoederwand. De cel is inmiddels één millimeter groot geworden.

In deze week maakt je lichaam diverse hormonen aan. Hormonen die ervoor zorgen dat je kindje niet als indringer wordt gezien, maar als iets dat beschermd moet worden. Progesteron zorgt ervoor dat de baarmoederwand niet meer doordringbaar is. Sommige vrouwen krijgen een innestelingsbloeding. Deze bloeding treedt op bij de innesteling. Deze bloeding is niet gevaarlijk en komt niet bij elke vrouw voor.

In deze fase merk je nog maar weinig van de zwangerschap. Het gaat je waarschijnlijk ongemerkt voorbij. Er kunnen symptomen optreden; maar deze kunnen ook passen bij een komende menstruatie. Zekerheid heb je pas na het doen van een zwangerschapstest. Deze kun je pas eind volgende week doen, een paar dagen voor je NOD. NOD betekent “Niet Ongesteldheids Dag”, ofwel dag waarop een nieuwe cyclus zou beginnen. Bij vrouwen met een onregelmatige cyclus is de NOD lastig te bepalen. Je kunt dan uitgaan van je vorige cyclus of een gemiddelde. Als je zwanger wilt worden hoop je uiteraard op een NOD.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap