Week per week: week 6

Week per week: week 6

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 05-03-2012 om 20:44

Week 6 van de zwangerschap: ochtendmisselijkheid, het hoofdje, de nek, oogjes, oren, mondje en de bloedgroep

Lengte van je baby: 5 millimeter

Gewicht van je baby: 0 gram

Je kindje blijft zich steeds verder ontwikkelen. In deze week vormen zich het hoofdje, de nek, de oogjes en de oren van de baby. Daarnaast vormt het mondje zich, met kleine knopjes waar later de melktandjes ontstaan. Ook ontstaat de basis van de longen, de maag, de lever en de darmpjes en ontwikkelen de hersentjes zich weer ietsje meer. Het hartje van je kindje begint te kloppen en de bloedsomloop wordt aangelegd. Je kindje heeft op dit moment al een eigen bloedgroep, dit kan een andere bloedgroep zijn dan de jouwe. Het hartje van je kindje pompt nog geen bloed door het lichaampje van je kindje, dat is nog te vroeg.

Momenteel lijkt je kindje nog niet echt op een mensje maar meer op een garnaaltje. Er ontstaan al wel kleine uitstulpingen waar zich later de armpjes en beentjes vormen. Aan het eind van deze week is je kindje vijf millimeter groot van het hoofdje tot het stuitje.

Je kunt in deze periode wat last hebben van misselijkheid, ook wel ochtendmisselijkheid genoemd. Het wordt eigenlijk altijd ochtendmisselijkheid genoemd, maar je kunt hier op elk moment van de dag last van hebben. De misselijkheid kun je proberen tegen te gaan door wat kleine hapjes van een cracker of boterham te eten voor je opstaat. Meestal duurt de misselijkheid een paar weken.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap