Week per week: week 22

Week per week: week 22

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 25-06-2012 om 18:59

Week 22 van de zwangerschap: shoppen voor babykleertjes, de bloedsomloop, genoeg beweging, en een mogelijk bobbeltje op de borst.

Lengte van je baby: 28 centimeter

Gewicht van je baby: 450 gram 

Je kindje kan enorm actief zijn, maar ook enorm veel slapen. Als hij slaapt, doet hij dat altijd in dezelfde houding. De slaaphouding is trouwens voor elk kindje anders: het ene kindje slaapt met opgetrokken knietjes en de kin op de borst; het andere kindje vindt het heerlijk om met een gestrekt beentje te slapen. Ook na de geboorte houdt jouw baby deze, voor hem meest geliefde, slaaphouding.

Misschien ben je dol op shoppen en kun je niet wachten om kleertjes voor het wezentje in je buik te kopen! Ga echter niet voor impulsieve aankopen, want een miskoop: daar heb je niets aan! Waarom een miskoop, vraag je jezelf af? Soms word je betoverd door een geweldig leuk shirtje of broekje. In die kleine maatjes zijn ze nog super schattig ook! Pas echter op dat je niet de kleinste maat koopt, “want dan kan hij het meteen aan”, want hier groeit je kindje binnen een paar dagen uit en dan blijft het in de kast liggen. Zonde! Bedenk ook, als je dan besluit een grotere maat te kopen van dat kekke shirtje, wanneer jouw kindje dat gaat dragen. In de zomer trek je hem namelijk geen dikke trui aan, en in de winter geen t-shirt. Koop ook liever geen synthetische dingen, want dat ademt niet. Katoen is de perfecte stof voor babykleertjes. Dat hoef je ook niet te strijken en kun je lekker vaak in de was gooien. Let daar ook op bij het kopen van kleertjes: je moet het vaak kunnen wassen!

Een klein overzichtje:

Leeftijd Kledingmaat NL
0 maanden 50
1 maand 56
3 maanden 62
6 maanden 68
12 maanden 74


In week 20 van de zwangerschap week per week-artikelen haalden we het nog even aan: blijf je wel lekker bewegen? Genoeg bewegen zorgt voor een goede bloedsomloop, maar ook dat je opgezette benen en enkels zoveel mogelijk voorkomt. As je toch dikke enkels hebt, ga dan zitten met je benen omhoog. Zo kan het vocht een beetje wegzakken.

Schrik trouwens niet als je een bobbeltje in je borst voelt. Het is goed dat je dit regelmatig onderzoekt, maar op dit moment betekent een knobbeltje vaak niet meer dan een verstopt melkkliertje. Toch kun je een bezoekje aan je huisarts brengen om er zeker van te zijn dat het inderdaad een melkkliertje is.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap