Week per week: week 33

Week per week: week 33

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 10-09-2012 om 19:33

Week 33 van de zwangerschap: het komt nu echt snel dichterbij blijf echter goed op je voeding letten en ga nog niet aan de slag met bijvoorbeeld buikspieroefeningen. Deze week begint je kindje ook zijn donshaartjes te verliezen en is het al een goed moment om te beginnen met het uitzoeken van geboortekaartjes.

Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

Je bent al 33 weken zwanger, nog een paar weken te gaan tot je kindje wordt geboren! Tip: begin alvast met het uitzoeken of zelf ontwerpen van een geboortekaartje. Hierbij hoort natuurlijk ook het maken van een adreslijst.

Vanaf deze week verliest je kindje zijn donsvachtje. De haartjes komen natuurlijk in het vruchtwater terecht; en je kindje drinkt hiervan. Dat is helemaal niet erg, maar juist goed: het helpt bij de ontwikkeling van zijn maagje en de darmpjes.

Baby’s die te vroeg geboren worden zitten vaak nog onder de donshaartjes, omdat zij die nog niet zijn kwijtgeraakt. Een kindje wat te vroeg geboren is heeft daarnaast ook nog slappe oortjes, omdat het kraakbeen nog niet helemaal ontwikkeld is, en een dun, glazig huidje. Dat komt allemaal nog goed.

Een zwangere vrouw komt gemiddeld tien tot veertien kilo aan tijdens haar zwangerschap. Als je meer bent aangekomen, dan heb je waarschijnlijk te veel of te vet gegeten. Wanneer je te zwaar bent is dat niet goed voor je gewrichten en je bloeddruk en de kans op spataderen neemt toe. Let daarom goed op wat je eet. Controleer je gewicht wekelijks zodat je het goed in de gaten kunt houden.

Hoewel je dikke buik je misschien aanzet tot het doen van buikspieroefeningen, wordt dit toch afgeraden. Met het dikker worden van je buik rekken je buikspieren namelijk automatisch mee en dat is op zich al een belasting. Wanneer je dan inspannende buikspieroefeningen gaat doen, kan dat zorgen voor overbelasting van je buikspieren. Je doet in principe elke ochtend al een zware work out in bed, door vanuit liggende houding rechtop te komen. Je kunt dit verlichten door eerst op je zij te rollen en vervolgens beide benen naast het bed te zetten. De zware buikspieroefeningen bewaar je het best tot na je bevalling. Wel kun je de oefeningen doen die je bijna elke week vindt in het zwangerschapsartikel. Die zijn namelijk niet zwaar belastend.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap