Lopen op handen

Lopen op handen Foto: H Dragon

SuzanneH Blogpost door: SuzanneH
Geplaatst op: 26-06-2013 om 19:56

Bij de dertienjarige Deng Zongcheng uit China werd vlak na zijn geboorte polio (ook wel kinderverlamming) vastgesteld. Hij verloor hierdoor gevoel in zijn benen voor hij ze überhaupt kon gebruiken. Toch laat deze dappere jongen zich niet kisten. Hij heeft zijn handicap overwonnen door te leren lopen op handen. En hij houdt hoop dat hij op één dag weer op zijn benen kan staan.

De ouders van Deng spendeerden al hun (spaar)geld aan behandelingen voor Deng. Toen het geld op was, moesten zijn ouders van huis om in de grote stad te gaan wonen en werken. Zij stuurden regelmatig geld op. Hierdoor zag Deng zijn ouders maar weinig.

Terwijl andere kinderen buiten speelden, was Deng aan huis gekluisterd omdat zijn ouders geen rolstoel konden betalen. Hij liet het hier niet bij zitten. Deng leerde te kruipen en op zijn zesde leerde hij op handen te lopen. Als twaalfjarige jongen was hij hierdoor een uitstekende klimmer.

Zijn enorme vastberadenheid heeft veel mensen in zijn dorp geïnspireerd. Er werden verschillende pogingen ondernomen om voor Deng een plek op een school te vinden. Na tientallen afwijzingen, werd Deng uiteindelijk aangenomen op een particuliere school vlakbij zijn huis. Hij heeft veel vrienden op school en iedereen accepteert hem. Zijn medeleerlingen helpen Deng waar ze kunnen. Hij wordt zelfs naar het toilet getild als dat nodig is.

Deng hoopt, door zijn verhaal te delen, kans te maken op vervolgbehandelingen waarna hij misschien ooit weer zal kunnen lopen. Er zijn dokters die al hebben aangegeven Deng te kunnen helpen. Het enige dat nog rest, is geld.

Bekijk hier meer over Deng.

Bron: Daily Mail

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 



captcha

Andere nieuwtjes

  • Mijn Kind keuvelt #1

    Mijn Kind keuvelt #1

    Wat zijn kinderen toch geweldige wezens. Altijd zichzelf, altijd eerlijk (oké, niet altijd), soms een beetje verlegen en - wees eerlijk - altijd grappig. Wij verzamelen de leukste uitspraken van onze mini's die we online tegenkomen. Om heerlijk ...
    Mijn Kind keuvelt #1

  • Zomervakanties 2018

    Zomervakanties 2018

    Zomervakanties 2018 In de zomer zijn de scholen in Nederland gesloten vanwege de zomervakantie. Wie herinnert het zich niet, zo'n zes weken lang spelen en flierefluiten? Om te voorkomen dat het hele land massaal tegelijk het land uittre...
    Zomervakanties 2018

  • De populairste babynamen van 2016

    De populairste babynamen van 2016

    De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft weer een lijst vrijgegeven met alle babynamen van 2016. Wat zijn de populairste, grappigste en apartste babynamen van afgelopen jaar? Wij vatten ze voor je samen! Top 10 jongensnamen 2016  
    De populairste babynamen van 2016