Zwanger van een vijfling zonder IVF

SuzanneH Blogpost door: SuzanneH
Geplaatst op: 31-05-2013 om 21:08

Een 23-jarige vrouw uit Tsjechië staat op het punt om te bevallen van maar liefst vijf baby’s.

Alexandra Kinova, al moeder van een zoontje, raakte zwanger zonder IVF. Ze gaat binnenkort bevallen via een keizersnede.

Alexandra had tot voor kort niet door dat zij vijf baby’s in haar buik droeg. Dokters vertelden haar eerst dat zij zwanger was van een tweeling. Afgelopen maart ontdekten artsen van het Prague Institute for the Care of Mother and Child echter dat zij zwanger was van vier kindjes. Op de echo een maand later was tot ieders verbazing nog een hoofdje te zien. Alexandra had dus vijf baby’s in haar buik!

Toen Alexandra dit ontdekte, raakte ze even in shock. Toch ziet ze er naar uit om haar kindjes in het echt te kunnen zien. Op de echo’s zijn namelijk alleen maar hoofdjes en beentjes te zien.

Ondanks verwoede pogingen van artsen, is het geslacht van twee van de vijf baby’s nog niet bekend. De twee kindjes zitten namelijk verstopt onder drie andere baby’s. Alexandra krijgt in ieder geval twee jongens en een meisje, het geslacht van de andere twee baby’s is een verrassing.

Je zou het niet zeggen met zo’n enorme buik, maar naast ochtendmisselijkheid in de eerste vier maanden van haar zwangerschap, heeft Alexandra geen lichamelijke klachten. Ze slaapt prima, op haar zij, en ze heeft geen moeite met ademhalen.

Volgens lokale media is dit de eerste vijfling die wordt geboren in Tsjechië. De kans dat een vrouw op natuurlijke wijze in verwachting raakt van een vijfling, is één op een paar miljoen, zeggen experts.

Bekijk de grote buik van Alexandra.

Bron: Daily Mail

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 



captcha

Andere nieuwtjes

  • Mijn Kind keuvelt #1

    Mijn Kind keuvelt #1

    Wat zijn kinderen toch geweldige wezens. Altijd zichzelf, altijd eerlijk (oké, niet altijd), soms een beetje verlegen en - wees eerlijk - altijd grappig. Wij verzamelen de leukste uitspraken van onze mini's die we online tegenkomen. Om heerlijk ...
    Mijn Kind keuvelt #1

  • Zomervakanties 2018

    Zomervakanties 2018

    Zomervakanties 2018 In de zomer zijn de scholen in Nederland gesloten vanwege de zomervakantie. Wie herinnert het zich niet, zo'n zes weken lang spelen en flierefluiten? Om te voorkomen dat het hele land massaal tegelijk het land uittre...
    Zomervakanties 2018

  • De populairste babynamen van 2016

    De populairste babynamen van 2016

    De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft weer een lijst vrijgegeven met alle babynamen van 2016. Wat zijn de populairste, grappigste en apartste babynamen van afgelopen jaar? Wij vatten ze voor je samen! Top 10 jongensnamen 2016  
    De populairste babynamen van 2016