Kinderen op het web

Kinderen op het web

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 30-07-2013 om 20:11

Tips voor ouders wiens kinderen voor het eerst op het web surfen.

De meeste van ons weten wel hoe je met internet omgaat. Kinderen kunnen echter wel wat hulp gebruiken als zij voor het eerst op het web surfen, we hebben drie tips verzameld.

Eén van de basisregels van het internet is, dat niet alles wat je online tegenkomt echt is. Je hebt vertrouwen in kranten, het nieuwsbulletin of boeken, echter wat je op het internet tegenkomt kan door iedereen gemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan Youtube filmpjes en Wikipedia, dat ondanks dat mensen er samen aan werken toch fouten bevat. Je leert je kind dan ook op onderzoek uit te gaan. Wie heeft dit geschreven? Wat doet deze persoon? Is dit iemand die onderzoek doet of een student die alleen tijd online besteed op forums.

Niet iedereen die je online tegenkomt is wie die zegt dat hij/zij is. Kinderen kunnen moeite hebben om dit feit te accepteren. Zij willen hun echte vriendjes en online vriendjes natuurlijk vertrouwen. Helaas zijn er nog steeds ouderen die chatten om afspraken te maken met kinderen. Je leert jouw kind dan ook de juiste vragen te stellen en alleen persoonlijke details te delen als hij/zij echt weet met wie er wordt gecorrespondeerd.

Kinderen zijn enthousiast als zij hun eerste bestelling online mogen plaatsen. Tegenwoordig leren zij snel hoe het internet werkt en hebben zij al snel een eerste spel of boek gevonden. Je leert jouw kind om een webwinkel te beoordelen, denk aan het Thuiswinkel Waarborg. Een kind kan natuurlijk zelf voor iets hebben gespaard, maar meestal moet je zelf de knip trekken. Een aanrader zijn sites als gratis.nl voor gratis producten of Couponcode.nu voor verschillende kortingscodes, waar je met een klik voordeliger uit bent. Hiernaast leer je jouw kinderen ook review te lezen, want deze zijn ondanks dat het meningen zijn, een goede bron van informatie.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 



captcha

Andere artikelen over opvoeding & internet