Superkrachten van een moeder

Superkrachten van een moeder Foto: rjrgmc28

DharSon Blogpost door: DharSon
Geplaatst op: 27-03-2012 om 19:00

Sinds ik een moeder ben, ben ik erachter gekomen dat er bepaalde superkrachten zijn vrij gekomen. Je kan het natuurlijk ook vaardigheden noemen, het maakt eigenlijk niet uit hoe je het noemt. De krachten zitten in elke vrouw en zodra ze moeder zijn komen ze gedoseerd vrij en ontwikkelen zich.

Het klinkt natuurlijk ongelofelijk en niet te bevatten, maar in het lijstje hieronder lees je wat ik zelf heb ontdekt:

 1. Superogen. Mijn ogen kan ik niet alleen van voren gebruiken maar "Halelua" ook aan de achterkant. Het klinkt ongelofelijk, maar ik weet dan precies wat er aan de hand is met de kinderen zonder dat ik er echt met mijn neus bovenop hoef te zitten.
 2. Peutertaal. Frans en Italiaans kan ik niet spreken of verstaan, maar zodra mijn kinderen in hun peutergebrabbel tegen me begonnen te kletsen snapte ik alles.
 3. Luisteren. Ik heb de mogelijkheid om luide, door elkaar pratende kinderen perfect te begrijpen en ik kan dan ook nog eens antwoord geven op een vraag die naar voren komt (eerlijk is eerlijk, dit kan ik alleen bij mijn eigen kinderen, niet bij die van jullie).
 4. Biologische wekker. Hier bedoel ik natuurlijk niet de wekker om te checken of je eieren nog goed zijn. Nee, ik bedoel de wekker die ik in me had toen de kinderen klein waren. Het was iets wat ik nog nooit had meegemaakt. Een zuchtje en ik was wakker, een kuchje en ik stond naast hun bed om te kijken of alles in orde was.
 5. Kracht. Boodschappen, tas, sleutels, de kinderen... Alles had ik vast. Het lukte me telkens weer om het van de auto naar huis te brengen. In één keer.
 6. Voorspeller. Precies weten wat mijn dochter of zoon wil voordat ze het zelf weten.


Sommige krachten ben ik in de loop der jaren, gelukkig of helaas, kwijtgeraakt. Deze hebben plaatsgemaakt voor andere, omdat de kinderen ouderen worden en veranderen. Als moeder verander je nu eenmaal mee met de behoeften van je kinderen.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere columns van DharSon

 • De voordelen van volwassen zijn

  De voordelen van volwassen zijn

  De voordelen van volwassen zijn (en ouderschap). Het lijkt elke dag wel een strijd te zijn; de taken van de kinderen. 
Ze weten precies wat ze moeten doen en ook wanneer, maar het brengt nogal wat met zich mee om het ze het uit te laten voeren. Dan ve...
  De voordelen van volwassen zijn