Je kind en winterkou

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 09-02-2014 om 15:15

Zo houd je je kindje goed warm tijdens de koude winterdagen

Om vervelende neusverkoudheidjes en griep te voorkomen is het van belang om je baby behaaglijk warm aan te kleden. Als jonge ouder kan je hier wat onzeker over zijn: is mijn baby wel warm genoeg gekleed, of is mijn baby niet te warm aangekleed?

Met de juiste temperatuur naar buiten

Vanaf het moment dat je baby zijn of haar temperatuur goed vasthoudt, is het eindelijk zover: jullie mogen naar buiten! Als kersverse ouders heb je niet zoveel tijd om naar een kinderkledingwinkel te gaan. Kijk daarom eens online bij bijvoorbeeld V&D.

Verschillende kledingstukken zorgen voor warmte

Als je kindje warm in een kinderwagen ligt, heeft je kindje een dekentje en een lakentje over zich, van te voren maak je de reiswieg warm met een kruik. In de mode zijn nu de zachte, katoenen jasjes, warm gevoerd met fleecestof of, ook heel mooi: teddystof. Zo ligt je kindje heerlijk warm in de kinderwagenbak. Er zijn ook broekjes verkrijgbaar met een laagje fleece zodat het net wat dikker en steviger is.

Goede schoenen voor de koude maanden

In de koude maanden is het handig om je kindje sokjes tot de knie aan te trekken: deze schopt je kleintje niet snel uit en zijn lekker warm om de beentjes. En niet te vergeten zijn er heerlijke winterlaarsjes, een soort snowboots met flexibele zool, die de babyvoetjes lekker warm houden.

Klaar voor de winter

Als je kindje al in een buggy kan zit daar vaak een winterzak bij en kan je kindje kleden zoals ook genoemd in de bovenstaande adviezen.
Op het moment dat je kindje in een kinderstoel zit en niet meer in de Maxi-Cosi is een skipak een uitkomst. Dit trek je over het winterjasje heen. Stoere winterboots eronder en jou kindje heeft het aangenaam warm tijdens de autorit!

Er zijn tal van modieuze accessoires beschikbaar: mutsjes, handschoenen en shawls. Laat die winter maar komen!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid