Koptelefoon bij kinderen kan gehoorschade opleveren

Koptelefoon bij kinderen kan gehoorschade opleveren Foto: Philippe Put

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 04-11-2015 om 16:44

Kijkt jouw kind graag naar filmpjes met de koptelefoon op? Of speelt het spelletjes in de auto met oordopjes in? Dat lijkt gezellig en fijn. Kinderartsen waarschuwen nu echter dat het gevaarlijker is dan je denkt. Er kan zelfs gehoorschade optreden als je kind met een koptelefoon op of oortjes in naar een film kijkt of een spelletje speelt.

Frans onderzoek wijst uit dat één op de tien kinderen in slaap valt met een koptelefoon op of oordopjes in. Ook in Nederland blijkt dat ouders hun kind graag zoet houden met de koptelefoon tijdens een spelletje of onderweg in de auto.

Een koptelefoon kan echter veel schade aanbrengen aan de kinderoortjes. Wat voor ouders klinkt als een normaal of zacht volume, kan voor kinderen oorverdovend zijn. Veel ouders hebben namelijk niet door dat zij gehoorschade hebben opgelopen.

Ouders moeten vooral oppassen met baby’s en peuters. Gehoorschade die op die leeftijd ontstaat, is namelijk blijvend. Ook kunnen oordopjes of een koptelefoon schadelijk zijn voor het oor zelf: de schedel en de oorschelp van een kind zijn nog niet volledig ontwikkeld. Er kan schade ontstaan als je daar hard op drukt. Iets om even goed bij stil te staan dus.

Bron: RTL Nieuws.

 

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid