Fulltime werken als moeder

Fulltime werken als moeder Foto: Marloes

Artikel door: SuzanneH
Geplaatst op: 24-10-2012 om 13:00

Ben je net moeder geworden of in verwachting? Wil je graag blijven werken, maar ook een goede moeder zijn? Marloes, getrouwd met Fabian en moeder van Sterre (4), werkt 36 uur per week bij een reclamebureau. Lees hier hoe ze dit combineert!

We zijn benieuwd waar de naam Sterre vandaan komt!

‘Vanaf het moment dat we wisten dat ik zwanger was van een meisje maakten we allebei een lijstje met namen, maar daar kwamen we niet echt uit. Tot Fabian ineens een naam in een tijdschrift had gelezen. ‘Het wordt Sterre!’, zei hij. Dat vond ik ook meteen een mooie naam. 'A star is born, zeiden we!’

Waarom een fulltime werkende moeder?

Voordat Marloes zwanger was, was al duidelijk dat Marloes meer uren zou gaan werken dan Fabian. Minder dan 32 uur werken zou in haar functie niet kunnen. ‘Fabian werkt in de zorg, zijn uren zijn daarom veel flexibeler. Doordat hij vaak in de avonden werkt, is hij er overdag voor Sterre. Eerst werkte ik 32 uur, maar sinds Sterre naar de basisschool gaat werk ik 36 uur’.

Ondanks haar drukke baan heeft Marloes niet het gevoel dat ze veel van Sterre mist. ‘We hebben niet veel opvang nodig, voordat ze naar school ging was ze vooral veel thuis bij Fabian. Daarvoor wist ik altijd dat Sterre in goede handen was. Sterre wordt niet opgevoed door opa, oma of een kinderdagverblijf. Dat vinden wij altijd belangrijk. Nu gaat ze naar school en is weer alles anders’.

Reacties

Niet iedereen reageerde positief toen bleek dat Marloes veel ging werken. ‘Ik vind mezelf gewoon een betere moeder als ik werk. Ik moet er niet aan denken om zoveel thuis te zitten. Bovendien hadden Fabian en ik hier ons van tevoren op ingesteld. Ik heb natuurlijk makkelijk praten met een man die zoveel thuis is, dat zullen weinig vrouwen hebben. Maar dit is een keuze die we samen hebben gemaakt en konden maken’.

Even tussenuit

Is zo’n flinke werkweek wel goed te combineren met een kind? ‘Het is zwaar, maar ik hou van mijn werk en ik heb het naar mijn zin. Soms wordt het me wel wat veel, je hebt namelijk zoveel rollen: een goede moeder zijn, ambitieuze workaholic, liefhebbende echtgenote, attente vriendin, lieve dochter voor mijn ouders, sportief en verzorgd zijn… Daarom ben ik er dit jaar even helemaal tussenuit geweest met een vriendin. Een weekje samen naar Turkije, even helemaal niets, even alleen maar Marloes zijn’.

Basisschool

‘Sterre ging altijd één dag in de week naar het kinderdagverblijf. Nu gaat ze één ochtend en twee middagen naar de buitenschoolse opvang (BSO). Op woensdagmiddag is Fabian vrij en op vrijdagmiddag ik. Dan is Sterre dus thuis. De BSO is flexibel in te delen, wat fijn is vanwege Fabian zijn werk. Soms komt er namelijk een roosterwijziging en dat vangen we op met de opvang. Als de opvang toch niet lukt, vragen we opa en oma. Zo is er altijd iets te regelen. Wanneer Sterre ziek is blijf ik meestal thuis, omdat Fabian niet opeens thuis kan blijven. Hij werkt met mensen en die kun je niet alleen laten; mijn klanten kunnen beter wachten. Gelukkig is dat nog maar één keer voorgekomen en ze is net vier’.

Minder werken

Marloes zal niet gauw minder gaan werken. ‘Ik zal altijd minimaal 32 uur blijven werken; anders kan ik niet het werk doen wat ik graag wil. Dat vind ik prima’.

Tip van Marloes

Denk als werkende moeder aan jezelf, besluit Marloes. ‘En neem je kind overal mee naartoe, daar wordt ze gemakkelijk van. Sterre vindt altijd alles leuk om te doen. Zo ben je zelf heel flexibel en kun je de dingen blijven doen die je altijd al deed. Bioscoop, feestje, hapje eten of winkelen’.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha