Kersverse moeder

Kersverse moeder Foto: Wendy

Artikel door: SuzanneH
Geplaatst op: 31-10-2012 om 12:52

Wendy en haar vriend Kees zijn sinds kort de trotse ouders van hun dochtertje Myla (nu 3 maanden). Hoe beleefden zij de zwangerschap en is het hebben van een kindje wat zij ervan verwachtten? Trotse mama Wendy vertelt.

Myla


‘De naam Myla hebben we gevonden via internet,’ begint Wendy trots. ‘Het heeft geen speciale betekenis, we vonden het gewoon een mooie naam’.


Voorbereiding op de geboorte van Myla


Wendy en Kees hebben zich goed voorbereid op de geboorte van Myla, zo blijkt. Wendy las op internet veel artikelen over zwangerschap: ‘Steeds wanneer ik een weekje verder was, kon ik lezen wat er die week volgroeid was. Erg leuk was dat! We zorgden er ook voor dat alles klaar zou staan voor wanneer Myla zou komen, van meubels tot de kleinste dingen. Gelukkig kan je op internet uitzetlijsten vinden, zodat je niets kan vergeten. Een kinderwagen had ik trouwens al uitgekozen voor ik überhaupt zwanger was,’ lacht ze. Wendy vervolgt dat een uitzetlijst handig is, maar dat er ook dingen op staan die je achteraf niet gebruikt als je kindje er is: ‘Bijvoorbeeld een flessenwarmer, dat is voor ons niet nodig. Een flesje opwarmen in de magnetron gaat veel sneller. Door ervaring weet je wat je wel echt nodig hebt en wat niet. Zoiets weet je niet van tevoren’.Voeding


Hoe was Wendy’s eetpatroon tijdens de zwangerschap? ‘Tijdens mijn zwangerschap heb ik goed op mijn voeding gelet,’ antwoordt Wendy. ‘Ik heb geen dingen gegeten die worden afgeraden in verband met de gezondheid van je baby en ik heb gelet op hoeveel ik at. Ik wilde niet veel aankomen, omdat het er na de zwangerschap weer af moet. Qua hoeveelheid heb ik eigenlijk hetzelfde gegeten zoals ik al deed voordat ik zwanger was’.


Zwangerschapskleding


Wendy houdt ervan om zich leuk te kleden. Heeft ze dat ook kunnen doen tijdens haar zwangerschap? 
Wendy: ‘Tijdens mijn zwangerschap vond ik het nog steeds belangrijk om er modieus uit te zien. Ik droeg kleding van Love2wait, Mamalicious, Préntal en H&M, maar normale kleding blijft toch het leukste. Tegen het einde van mijn zwangerschap liep ik thuis vaker in makkelijke kleding, terwijl ik normaal helemaal niet zo ben. Dat is nu gelukkig niet meer’.


De bevalling


Je hoort wel eens van die enge bevallingsverhalen. Hadden die verhalen invloed op Wendy? Ze vertelt: ‘Ik zag wel een beetje op tegen de bevalling. Dat kwam vooral door die verhalen die je hoort van anderen. Maar toen in de ochtend mijn vliezen braken vond de verloskundige - die 1,5 uur later kwam - dat ik erg relaxed was. Dus op de dag zelf was ik niet echt nerveus; het overkomt je en je laat het maar gewoon gebeuren. Ik was daarnaast zo benieuwd hoe Myla er uit zou zien! Toen ze net was geboren en ik haar voor het eerst zag, kon ik alleen maar denken “wat is ze mooi!”. Ik wilde trouwens ook wel echt zeker weten of ze een meisje was. We hadden veel echo’s gehad waarbij ze zagen dat het een meisje was, maar ik was pas voor honderd procent overtuigd toen ik het zelf had gezien. Kees vond dat wel een beetje erg haha!’


Op wie lijkt Myla?


‘Myla is qua uiterlijk echt een mengelmoesje van Kees en mij,’ antwoordt Wendy. ‘Ze heeft mijn ogen en Kees zijn neus en mond. Qua karakter is het nog moeilijk te zeggen op wie ze lijkt, maar volgens de kinderarts is het echt een pittige tante. Kees vindt dat ze al veel op mij lijkt. Ik ben erg benieuwd of dat ook echt zo is!’
Tips van zus
Er komt toch wel heel veel kijken bij het hebben van een kindje. Wendy denkt dat je van tevoren niet kunt inschatten hoe het leven met een kindje eruit gaat zien: ‘Er verandert heel veel. Soms is het erg moeilijk en dat is niet wat ik me ervan had voorgesteld. Maar: alles went, dus ook het leven met een kindje. En dan wordt het alleen maar leuker! Ik kon voor tips en advies goed terecht bij mijn zus, die al een kindje had. Ze heeft trouwens pas weer een baby gekregen. We zitten dus in hetzelfde schuitje en vragen vaak advies aan elkaar. Als we samen iets gaan ondernemen, dan snapt zij als geen ander dat je aan tijden gebonden bent om je kindje de fles te geven. Dat is fijn. Andere mensen zouden het misschien alleen maar vervelend vinden om iedere keer weer ergens te gaan zitten om je kindje te voeden’.


Papa


Kees blijkt geboren voor het ouderschap. Trots vertelt Wendy: ‘Kees doet het erg goed als vader. De eerste nacht en dag heeft hij veel gedaan, terwijl hij totaal geen ervaring had. Erg goed van hem! Kees helpt goed mee en weet ook precies hoeveel melk en om de hoeveel uur Myla moet eten’. Wat goed van Kees! Toch zijn er dingen die nog wel lastig zijn. Wendy gaat verder: ‘Iets waar ik tegen aan loop als nieuwe moeder is het plannen van bepaalde dingen. Dat gaat soms erg moeilijk. Dan plan ik iets op een dag en gooit Myla het helemaal om. Dat is voor mij erg moeilijk, omdat ik nogal een planner ben. Er zijn sowieso wel dingen die we moeten laten nu Myla is geboren. Naar de biscoop gaan bijvoorbeeld, dat gaat moeilijk. Gelukkig mag ze af en toe bij opa en oma logeren’.Oma blijkt nog meer voor lieve Myla te zorgen: ‘Ik ga straks overigens drie dagen in de week werken,’ zegt Wendy. ‘Myla gaat dan twee dagen naar mijn moeder en één dag naar het kinderdagverblijf. Ik vind het kinderdagverblijf goed voor haar ontwikkeling. Thuis is al het speelgoed van haar en bij het kinderdagverblijf moet ze leren delen. Ook krijgt ze daar thema’s mee zoals de winter en Sinterklaas’.

Opvoeding voor Myla


‘Ik vind het moeilijk om te stellen dat Kees en ik een duidelijke opvoeding voor ogen hebben. Vroeger riepen we wel eens “oh, wat slecht dat zij dat zo doen met hun kindje, wij zouden het echt anders doen!”. Maar als je geen kinderen hebt is dat makkelijk gezegd. Ik denk dat iedereen daar wel op terug komt. Je moet gewoon handelen hoe jij denkt dat ‘t beste is. Want dat is uiteindelijk ook het beste voor jouw kindje. We hebben wel een duidelijke taakverdeling. Toen ik nog in mijn verlof zat ging ik er ‘s nachts uit. Maar nu ik weer werk ga ik de ene nacht en Kees de andere. Ook in de avond geeft Kees vaker het flesje omdat ik het fijn vind om vroeg naar bed te gaan. Overdag komt het namelijk meer op mij aan’.


Tip van Wendy


‘Ik heb geen gouden tip. Ik denk wel dat ouders zich snel vergissen in het hebben van een kindje. Er komt heel veel bij kijken als de baby er is. Maar je krijgt er iets heel moois voor terug. In het begin is het moeilijk en erg wennen, maar daarna wordt het alleen maar mooier en leuker!’

Vind hier de uitzetlijst die Wendy heeft gebruikt: http://www.prenatal.nl/diensten/Uitzetlijst.html

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha