Op zoek naar een nieuwe fiets?

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 04-05-2015 om 15:51

De zomer zit er aan te komen. Langzamerhand wordt het steeds warmer en trekken steeds meer gezinnen er in het weekend op uit om lekker te genieten van de natuur. Een fietsavontuur is voor kinderen hartstikke leuk. Verzin een leuke route en neem eten en drinken mee, zodat je in de natuur kan genieten van een welverdiende picknick. Is jouw kind de inchmaat van de fiets ontgroeid of zoek je zelf een fiets dan doe je er goed aan om online te zoeken naar een nieuwe fiets. Hier volgen 3 tips die je kunt toepassen op jouw zoektocht naar een fiets:

Tip 1: Kies de juiste inchmaat of framemaat

Fietsen zijn verkrijgbaar in inchmaten en framematen. Voor volwassenen wordt de framemaat gebruikt. Voor kinderen wordt de maat van de fiets altijd getoond in een inchmaat. Bepaal vóór de aanschaf van een fiets welke inch- of framemaat geschikt is. Vaak is dit net een belangrijk detail dat over het hoofd wordt gezien. Hier lees je er meer over inch- en framematen.

Tip 2: Specificaties van de kinderfiets

Specificaties zijn belangrijke eigenschappen van de fiets. Bij kinderfietsen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:
- Fietsverlichting
- Wel of geen zijwieltjes
- Handrem en/of terugtraprem
- Open of gesloten kettingskast
- Stuur & zadel in hoogte verstelbaar
(fietsbel)
Met deze informatie kan je bepalen of de kinderfiets geschikt is voor jouw zoon of dochter.

Tip 3: Laat je kind meebeslissen

Voor kinderen is het hartstikke leuk om mee te zoeken naar een kinderfiets die zij leuk vinden. Stel je kind speelsgewijs een aantal vragen en maak er een gezellige activiteit van. Je kind zal niet alleen blij zijn met de nieuwe fiets, ook is het gewoonweg enorm gezellig om samen zoiets uit te zoeken.
Naast kinderfietsen zijn transportfietsen ook enorm populair in 2015. Wellicht ook een goed idee om eens bij de transportfietsen te kijken!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & ontwikkeling