Week per week: week 1

Week per week: week 1

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 27-01-2012 om 21:53

Week 1 van de zwangerschap: foliumzuur, eisprong en de bevruchting.

Lengte van je baby: 0 millimeter

Gewicht van je baby: 0 gram

Wanneer je zwanger wilt worden is het goed na te denken over je leefstijl. Roken of drinken is niet gezond voor een ongeboren kindje. Door hier mee te stoppen creëer je de ideale omstandigheden voor je kindje. En natuurlijk ook voor jezelf.

Op het moment dat je zwanger wilt worden kun je beginnen met het slikken van foliumzuur. Dit zuur zorgt ervoor dat de kans op een open ruggetje of open schedeltje bij het kindje verkleind wordt. Je kunt foliumzuur slikken tot twaalf weken na de bevruchting. Na deze periode is het niet meer nodig.

In de eerste week van je zwangerschap ben je eigenlijk nog niet zwanger. De eisprong (en in geval van zwangerschap de bevruchting) is voor elke vrouw verschillend. Daarom zul je zien dat er altijd geteld wordt vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie. Vanaf de bevruchting duurt het ongeveer 38 weken tot het kindje geboren wordt.

Tijdens de eerste week van een nieuwe menstruatiecyclus rijpen er een aantal eitjes in een van de eierstokken. Slechts één of twee eitjes worden groot genoeg om daadwerkelijk te springen.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap