Week per week: week 42

Week per week: week 42

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 12-11-2012 om 22:05

Week 42 van de zwangerschap: goede rust is belangrijk, enkele ontspanningstips en het verdwijnen van huidsmeer bij je kindje.

Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3450 gram

Als je langer dan veertig weken zwanger bent, dan betekent het vaak niets meer dan dat jouw kindje het enorm naar zijn zin heeft in jouw buik. Waarschijnlijk is de placenta in goede conditie, waardoor het nog genoeg progesteron produceert, een hormoon dat de weeën afremt. Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken, jouw kindje komt echt wel!

Baby’s die wat langer in de buik blijven zitten, hebben vaak geen huidsmeer op hun velletje en vooral de handjes en voetjes kunnen daardoor uitgedroogd raken. Indien de placenta alle tweeënveertig weken lang goed zijn best heeft gedaan, dan ziet jouw kindje er nog net zo uit als een kindje dat op tijd wordt geboren. Het kan wel zijn dat zijn nageltjes wat langer zijn en dat hij al wenkbrauwtjes heeft. Alle donshaartjes zijn trouwens weg.

Misschien gebeurt het vanzelf of misschien word je geholpen, maar uiteindelijk is het moment dat je gaat bevallen daar. Jij kunt je in de aanloop naar je bevalling nog een beetje voorbereiden, door bijvoorbeeld goed te rusten, gezond te eten en in kleine beetjes, en door een lekker warm en ontspannend bad te nemen. Het is trouwens ook lekker om je voeten in een lauwwarm badje te doen. Doe er een paar eetlepels zeezout bij en ontspan! Het voelt heerlijk en is ook goed voor de doorbloeding.

Jouw bevalling kan soepel gaan, maar het kan ook tegenvallen. Onthoud hoe dan ook dat je uiteindelijk jouw mooiste bezit in je armen kunt houden: jouw eigen kindje!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap