Week per week: week 26

Week per week: week 26

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 23-07-2012 om 21:11

Week 26 van de zwangerschap: oogjes die open gaan, nog steeds veel beweging en een buik die toch wel in de weg gaat zitten.

Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 700 gram

In week tien van de zwangerschap vertelden we over de oogjes van je kindje. In die week zijn de oogleden namelijk gegroeid en waren de oogjes dicht. Aan het eind van deze week gaan de oogjes open! De oogleden zaten tot nu eigenlijk aan elkaar vastgeplakt, maar nu komen ze los van elkaar en kan je kindje zijn oogjes openen. Hij heeft nu kleine wimpertjes en wenkbrauwen. Je kindje kan sowieso licht en donker van elkaar onderscheiden, maar of het ook kleuren of iets anders kan zien weten we niet.

Je kindje blijft maar sporten! Vorige week vertelden we dat zijn zachte stootjes veranderen in harde stoten en ook deze week blijf je dat voelen. Je kindje beweegt gemiddeld zo’n acht keer per dag. Maar: maak je geen zorgen als dat niet zo is, het kan heel goed zijn dat je de bewegingen niet eens meer voelt omdat je er zo aan gewend bent, of omdat je er niet genoeg op let. De acht keer bewegen per dag is overigens maar een richtlijn; de ene vrouw heeft een baby die meer beweegt dan de ander en je voelt het zelf het beste. Als je voelt dat er echt iets verandert in de bewegingen, is er misschien iets aan de hand. Dan kun je het beste even contact opnemen met de verloskundige. Als je je kindje tussendoor niet altijd voelt, dan neemt hij even een pauze van al het bewegen. Je kunt hem dan “wakker schudden”, dan beweegt je kleintje meestal gelijk weer.

Misschien ga je merken dat sporten wat minder prettig is. Je buik gaat natuurlijk steeds meer in de weg zitten. Als je toch wilt blijven sporten, probeer dan eens te gaan zwemmen. Er bestaan speciale zwangerschapslessen. Tijdens dergelijke lessen zwem je in water dat warmer is dan normaal en je doet speciale oefeningen om je voor te bereiden op de bevalling.

Die grote buik kan er trouwens ook voor zorgen dat je slip steeds van je buik af zakt. Probeer dan eens een boxershort, dat zit lekkerder.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap