Heldenmoeder in een boerka

SuzanneH Blogpost door: SuzanneH
Geplaatst op: 26-04-2013 om 12:20

Een moeder uit Pennsylvania is met boerka en al naar Egypte gevlogen, om haar zoon Niko (12), welke in 2011 was ontvoerd door pa Mohammed, terug te halen.

Kalli huurde een Noors bedrijf in om haar zoon op te sporen. Vervolgens zocht zij een lokale gids en gaf niet op. De vastberaden vrouw trok, eenmaal aangekomen in Egypte, een boerka aan, zodat zij onherkenbaar over straat kon om zo haar zoon te vinden.

Ze wachtte Niko op een dag op bij de bushalte van school. Op het moment dat hij uit de bus stapte, pakte Kalli haar zoon bij zijn arm en leidde hem naar een wachtende auto. De jongen herkende zijn moeder direct, door haar felblauwe ogen die zichtbaar waren door de boerka. Zonder een woord te zeggen, deed hij wat hem werd gevraagd en stapte in.

Het paar werd naar een safe house gebracht, waar zij drie weken verbleven alvorens terug te keren naar Amerika. Zij waren namelijk doodsbang om gevonden te worden door de vader van de jongen, die door de Amerikaanse autoriteiten wordt gezocht voor het vervalsen van documenten voor het aanvragen van een paspoort.

De dappere Kalli maakte zo een eind aan de 20-maanden durende ontvoering, waarin Niko’s vader hem verplichtte te leven als een moslim. Niko wilde dat echter helemaal niet. Het kostte Kalli duizenden dollars, valse hoop en valse aanwijzingen, maar Niko is terug bij zijn moeder. Wat een heldin!

Bron: Daily Mail

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere nieuwtjes

 • Mijn Kind keuvelt #1

  Mijn Kind keuvelt #1

  Wat zijn kinderen toch geweldige wezens. Altijd zichzelf, altijd eerlijk (oké, niet altijd), soms een beetje verlegen en - wees eerlijk - altijd grappig. Wij verzamelen de leukste uitspraken van onze mini's die we online tegenkomen. Om heerlijk ...
  Mijn Kind keuvelt #1

 • Zomervakanties 2018

  Zomervakanties 2018

  Zomervakanties 2018 In de zomer zijn de scholen in Nederland gesloten vanwege de zomervakantie. Wie herinnert het zich niet, zo'n zes weken lang spelen en flierefluiten? Om te voorkomen dat het hele land massaal tegelijk het land uittre...
  Zomervakanties 2018

 • De populairste babynamen van 2016

  De populairste babynamen van 2016

  De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft weer een lijst vrijgegeven met alle babynamen van 2016. Wat zijn de populairste, grappigste en apartste babynamen van afgelopen jaar? Wij vatten ze voor je samen! Top 10 jongensnamen 2016  
  De populairste babynamen van 2016