Kleine Grote Helden met Capes

Kleine Grote Helden met Capes Foto: Robyn

SuzanneH Blogpost door: SuzanneH
Geplaatst op: 06-05-2013 om 19:17

Wat is het leuk als jij, als moeder zijnde, in een creabea bui een heldencape naait voor je zoontje en je neefje! Je hoopt dat ze à la Batman en Robin door de kamer zwieren. Fout gedacht! De heren vinden de cape namelijk niks en laten ze links liggen. En jij vindt ze nog zo leuk! Mama Robyn kan dit beamen.

Robyn volgt al even het blog van Brenna Helen Marie, een meisje dat werd geboren met een erfelijke en zeldzame huidaandoening. Dat maakt het leven voor haar erg zwaar. Brenna blijkt echter een vechter. Ze geeft niet zomaar op. Brenna is een heldin. En dat is precies wat Robyn zoekt! Robyn naait een heldinnencape voor Brenna. Gevolg: TinySuperheroes is geboren.

TinySuperheroes staat symbool voor de kracht en vastberadenheid van kinderen die een grote tegenslag overwinnen, zoals een ziekte of erfelijke aandoening. Robyn naait voor zo’n held een echte heldencape, met de eerste letter van zijn of haar voornaam op de achterkant. Een beetje zoals de S op de cape van Superman!

Zodra een held zijn cape heeft ontvangen, schrijft Robyn hier over op haar website. Op die manier wil zij de helden een stem geven en de ziekte of handicap een gezicht geven. Ook hoopt zij de wereld op die manier wat ruimdenkender te maken.

Via de website TinySuperheroes kun je een cape bestellen (ook voor de hond, zodat hij de perfecte assistent is van de held!), maar je kunt ook een donatie doen om te zorgen dat één van de nieuwe helden een cape ontvangt.

Wil jij meer lezen over de TinySuperHeroes? Klik dan hier. Lees hier het blog van Brenna.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere nieuwtjes

 • Mijn Kind keuvelt #1

  Mijn Kind keuvelt #1

  Wat zijn kinderen toch geweldige wezens. Altijd zichzelf, altijd eerlijk (oké, niet altijd), soms een beetje verlegen en - wees eerlijk - altijd grappig. Wij verzamelen de leukste uitspraken van onze mini's die we online tegenkomen. Om heerlijk ...
  Mijn Kind keuvelt #1

 • Zomervakanties 2018

  Zomervakanties 2018

  Zomervakanties 2018 In de zomer zijn de scholen in Nederland gesloten vanwege de zomervakantie. Wie herinnert het zich niet, zo'n zes weken lang spelen en flierefluiten? Om te voorkomen dat het hele land massaal tegelijk het land uittre...
  Zomervakanties 2018

 • De populairste babynamen van 2016

  De populairste babynamen van 2016

  De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft weer een lijst vrijgegeven met alle babynamen van 2016. Wat zijn de populairste, grappigste en apartste babynamen van afgelopen jaar? Wij vatten ze voor je samen! Top 10 jongensnamen 2016  
  De populairste babynamen van 2016