Wat moet ik kopen voor een pasgeboren baby?

Wat moet ik kopen voor een pasgeboren baby? Foto: yorkd

Artikel door: SuzanneH
Geplaatst op: 05-10-2012 om 20:00

Gefeliciteerd! Je beste vriendin is bevallen van haar eerste kindje.

Je kunt niet wachten om de kleine te gaan bewonderen. Maar wat voor cadeautje neem je mee? Hier vind je een paar ideeën!

Kleren

Het meest voor de hand liggende – maar daarom niet minder leuke – idee: kleertjes! Vaak wachten mensen die een kindje verwachten nog even met het kopen van kleertjes tot het kindje is geboren. Pas dan weten pa en moe of het een jongetje of een meisje is, en of de kleertjes dus roze of blauwe accenten moeten hebben. Maar: je hoeft helemaal niet te wachten tot het kleintje geboren is! Als je namelijk al voor de geboorte iets van kleertjes wil geven of kopen, kies dan iets uit in de kleur wit. Wit is hartstikke neutraal en zo zit je dus altijd goed! 

Speelgoed

Iets anders om te geven is speelgoed. “Speelgoed” is natuurlijk een breed woord, maar denk in dit geval niet aan barbies of waterpistolen, maar aan een mobiel of felgekleurde tierlantijntjes waar het kleintje mee kan spelen. Een rammelaar of knuffel die zachte geluidjes is ook altijd een leuk cadeau. Als je het kindje alvast wat educatiefs mee wilt geven, koop dan iets met vormpjes drukken of een boekje met dierengeluiden. Daar leert een kindje spelenderwijs van als hij wat groter is.

Andere cadeau ideeën

Wanneer je kleertjes of speelgoed te gewoontjes vindt, denk dan eens aan (een bijdrage voor) een wandelwagen. Kost wat, maar ’t is wel origineel! Je kunt ook een spaarrekening openen voor de kleine, met alvast wat geld erop en daar steeds maandelijks een klein bedrag op storten. 

Je kunt naar het babyfeestje ook iets kleins voor papa en mama meenemen, wat speciaal voor hun is. Op die manier gaan niet alle cadeautjes en aandacht naar het kleintje, maar ook naar de kersverse ouders. Dat zullen ze erg waarderen, want: niet iedereen doet dat! Daardoor is zo’n cadeautje – hoe klein ook - alleen maar specialer!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over opvoeding & geld

 • Hoeveel mag mijn kind werken?

  Hoeveel mag mijn kind werken?

  Naast te weten wat voor soort werk een kind of jongere in Nederland mag doen is het ook belangrijk te weten hoeveel er dan gewerkt mag worden. Hierbij speelt de leeftijd van het kind of de jongere een belangrijke rol. Daarnaast kan het soort werkzaamheden en de locatie ...
  Hoeveel mag mijn kind werken?

 • Wat voor werk mag mijn kind doen?

  Wat voor werk mag mijn kind doen?

  Er komt een moment dat kinderen wellicht een extra zakcentje willen verdienen door bijvoorbeeld in de vakanties te gaan werken (vakantiewerk) of door het nemen van een bijbaantje in de weekenden (weekendwerk). Er zijn door de overheid in Nederland echter wel regels opge...
  Wat voor werk mag mijn kind doen?

 • Zakgeld voor uw kind

  Zakgeld voor uw kind

  Op een gegeven moment zal jouw kind je komen vragen om zakgeld. Hoeveel zakgeld geef je dan je kind, en hoeveel zakgeld wordt er gemiddeld gegeven?
  Zakgeld voor uw kind