Kijk mam, een vlinder!

SuzanneH Blogpost door: SuzanneH
Geplaatst op: 26-08-2012 om 12:37

Kinderen gaan op pad met papa en mama. In het weekend en tijdens de schoolvakantie kan een dergelijk schema er als volgt uit zien: maandag naar het bos, dinsdag winkelen bij Intertoys, woensdag naar de speeltuin, donderdag naar de kinderboerderij, vrijdag naar zee, zaterdag even niks en zondag op de koffie bij opa en oma. Kortom: druk!

Zulke uitstapjes zijn heerlijk. Lekker met het eigen gezinnetje op stap en genieten van elkaar en de omgeving. Ondertussen leren de kinderen van alles, bijvoorbeeld welke diertjes er op een kinderboerderij rondlopen of wat eb en vloed nu precies betekent. Tel daarbij op dat ze ook contact kunnen maken met andere kindjes om fijn mee te spelen en de gelukzaligheid is compleet.

Maar: kindjes hoeven niet altijd vermaakt te worden door pa en moe. Kinderen hebben behoorlijk creatieve geesten! Geef ze een set kleurpotloden en papier en ze schetsen de mooiste tekeningen. Met stoepkrijt en de buurkids kunnen ze “pijlenvolgertje” spelen op straat en met een leesboekje kunnen ze plaatjes kijken of hun knuffelberen voorlezen onder het genot van een plastic kopje thee. Kinderen vermaken zich prima met de middelen die ze hebben, maar houden net zo goed van dagjes uit om vermaakt te worden. Best flexibel!

Pasgeleden was ik in Safaripark de Beekse Bergen. Dat mooie wildlife park waar je met je auto doorheen kunt rijden om allerlei wilde dieren in hun natuurlijke leefgebied te bekijken. Ook kun je per bus een tour maken, waar je onder het genot van interessante verhalen van de ranger lekker aan olifantenpoep kunt voelen en ruiken. Heel leerzaam voor een kind!

Er liep tijdens mijn bezoek aan het park een heel “down to earth” kindje rond. Het was een meisje van een jaar of zeven en ze riep, wijzend naar de bosjes naast het wandelpad: ‘mama, mama, kijk!’ Mama kwam aangesneld, benieuwd waar haar dochtertje naar wees. ‘Kijk mam, een vlinder!’, zei het meisje.

Dan loop je in een safaripark met de meest prachtige en indrukwekkende dieren, en dan nog kan zo’n meisje net zo blij worden van een vlinder die bij iedereen thuis in de tuin kan zitten. Zo lief!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere columns van SuzanneH

 • Ik heb chips en cola

  Ik heb chips en cola

  “Als jullie kids willen chillen is het geen probleem, dan ga ik meteen, ik kom niet alleen, want ik heb chips en cola”. De kindvriendelijke versie van Drank & Drugs, verzonnen door Giel Beelen van 3FM, blijft maar door mijn hoofd spoken. Niet omdat...
  Ik heb chips en cola

 • Weet jij het al?

  Weet jij het al?

  Je bent zwanger. Gefeliciteerd! In de boeken en op internet lees je wat er – week per week – allemaal gebeurt in jouw buik. Hoe jouw kindje verandert van een piepklein bolletje cellen in een volwaardige baby. Een baby met tien vingers, tien tenen, twee...
  Weet jij het al?

 • Sinterklaas Kapoentje

  Sinterklaas Kapoentje

  Daar is hij dan weer, hè. Hij heeft voor heel even zijn warme Spanje verruild voor ons koude, maar romantisch besneeuwde kikkerlandje. Het is nu trouwens alleen koud; de sneeuw is er nog niet. Herinner jij je trouwens die warme en gezellige televisi...
  Sinterklaas Kapoentje