Weet jij het al?

Weet jij het al? Foto: MsMarvel

SuzanneH Blogpost door: SuzanneH
Geplaatst op: 08-02-2013 om 19:51

Je bent zwanger. Gefeliciteerd! In de boeken en op internet lees je wat er – week per week – allemaal gebeurt in jouw buik. Hoe jouw kindje verandert van een piepklein bolletje cellen in een volwaardige baby. Een baby met tien vingers, tien tenen, twee oortjes, een lief klein koppie met donshaartjes.

Je fantaseert over de dingen die jullie samen gaan doen als blijkt dat er een meisje in jouw buik zit. Je denkt aan echte moeder-dochter-dingen. Gezellig samen shoppen, lieve staartjes maken, samen knuffelen. Terwijl pa in gedachten al op het voetbalveld staat, om zijn zoon aan te moedigen wanneer hij op het punt staat de bal tussen de doelpalen te schieten. Ja, leuk hè, al dat fantaseren.

O, jij weet al wat het wordt? Jij weet dat pa over een aantal jaar inderdaad jullie zoon staat aan te moedigen? Maar dan niet op het voetbalveld, want daar houd jij niet zo van. Nee: pa gaat Bas – o, kijk! Hij heeft ook al een naam! – alle fijne kneepjes van het golfen leren. Jouw zoon wordt een topgolfer, je voelt het nu al! Waarom beweegt hij anders zoveel in je buik? Hij oefent alvast zijn techniek, om zo min mogelijk “air shots”  te slaan.

Wat is nu eigenlijk leuker? Negen maanden vol nieuwsgierigheid en met gezonde spanning afwachten of je een zoon of dochter krijgt, of alvast rond week 30 van jouw zwangerschap een pretecho laten maken om te kijken of er iets tussen de beentjes van jouw mini-me bungelt? Voor beide opties zijn voor- en nadelen te bedenken.

Als je al van tevoren weet of jij een jongetje of meisje uitperst na urenlang weeën te hebben gehad, ligt het roze jasje of blauwe broekje al klaar. De babykamer kan al helemaal zijn ingericht met roze of blauwe accenten in plaats van steriel (sorry: neutraal) wit, en: je kunt de geboortekaartjes alvast laten drukken en ze direct posten zodra je bevallen bent. Aan de andere kant is de spanning er misschien al wel een beetje af.

Wanneer je besluit dat je het geslacht van je kindje pas wilt weten – of: zien – wanneer Prutsje buiten komt kijken, dan blijft er veel giswerk over. Maar dat heeft ook zeker zijn charme! Jullie kunnen samen lijstjes maken met de mooiste jongens- en meidennamen en op het moment suprême beslissen welke naam jullie kleintje toebedeeld krijgt. De babykamer kun je geheel wit houden (da’s meteen heel Jan des Bouvrie), of in een ander neutraal kleurtje verven. Neutrale kleuren word je vast ook minder snel beu. En: je kunt je met geen mogelijkheid verspreken wanneer mensen informeren of je een boy of een girl krijgt. Handig!

Enne..: of jij nu liever een meisje of een jongetje krijgt, wees in ieder geval blij als jouw kindje gezond is. Want dat is het allerbelangrijkste!

Weet jij het al? Of je een jongen of meisje krijgt? Waarom wel of waarom niet?

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere columns van SuzanneH

 • Ik heb chips en cola

  Ik heb chips en cola

  “Als jullie kids willen chillen is het geen probleem, dan ga ik meteen, ik kom niet alleen, want ik heb chips en cola”. De kindvriendelijke versie van Drank & Drugs, verzonnen door Giel Beelen van 3FM, blijft maar door mijn hoofd spoken. Niet omdat...
  Ik heb chips en cola

 • Sinterklaas Kapoentje

  Sinterklaas Kapoentje

  Daar is hij dan weer, hè. Hij heeft voor heel even zijn warme Spanje verruild voor ons koude, maar romantisch besneeuwde kikkerlandje. Het is nu trouwens alleen koud; de sneeuw is er nog niet. Herinner jij je trouwens die warme en gezellige televisi...
  Sinterklaas Kapoentje

 • Kijk mam, een vlinder!

  Kijk mam, een vlinder!

  Kinderen gaan op pad met papa en mama. In het weekend en tijdens de schoolvakantie kan een dergelijk schema er als volgt uit zien: maandag naar het bos, dinsdag winkelen bij Intertoys, woensdag naar de speeltuin, donderdag naar de kinderboerderij, vrijdag naar zee...
  Kijk mam, een vlinder!