Mijn kind is vermist

Mijn kind is vermist Foto: Avolore

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 29-07-2013 om 18:00

Daarnet zat jouw kind nog tv te kijken en nu is hij nergens meer te bekennen! Je hebt hem al een paar keer geroepen en gezocht maar je krijgt geen reactie. Je krijgt het benauwd.

Allereerst: tijd is van essentieel belang. Hoe eerder jij reageert, hoe sneller je kind weer gevonden kan zijn. Blijf rustig, haal diep adem en probeer je te herinneren wanneer je jouw kind voor het laatst hebt gezien. Liep hij niet even naar de keuken voor wat drinken bijvoorbeeld? Zoek overal: in de kast, onder het bed, in de kelder, tussen de was, in de tuin, in de schuur, de garage. Misschien speelt hij wel verstoppertje zonder het jou verteld te hebben. Check ook gauw ramen en deuren, of je sporen vindt dat iemand ongevraagd binnen is geweest en jouw kind misschien heeft meegenomen. Roep terwijl je zoekt luid en duidelijk de naam van je kind en handel zo snel mogelijk.

Als je overal hebt gezocht en geroepen en er is geen teken van je kind, bel dan de politie. Geef een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving van je kind: naam, leeftijd, lengte, gewicht, maar ook unieke details zoals een bril of beugel. Vertel ook of hij medicijnen nodig heeft en wat voor kleren hij aan had toen je hem voor het laatst zag. Zoek recente foto’s op en overhandig deze aan de politie. Wijs ook eventuele inbraakschade of andere tekenen dat er iemand in je huis is geweest aan aan de politie.

Bedenk ook goed of er een reden is waarom je kind weg is. Waren er onderlinge problemen waardoor hij soms is weggelopen, of liep het de laatste tijd niet zo lekker met je partner? Negen van de tien keer wordt een kind ontvoerd door een ouder of bekende.

Leer je kinderen wat ze moeten doen als er gevaar dreigt. Ze mogen niet praten met vreemden en niet de voordeur open doen als ze alleen thuis zijn, ze moeten wegrennen als ze iets niet vertrouwen en gillen als er iemand ongevraagd aan ze zit. Bijten of krabben mag ook, alles om te zorgen dat je kind zichzelf kan verdedigen. Vaak schrikken ontvoerders van zo’n reactie en kiezen het hazenpad.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & aandoeningen