Week per week: week 25

Week per week: week 25

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 16-07-2012 om 19:25

Week 25 van de zwangerschap: veel beweging in de buik, een hoorbare hartslag, een eerste zwangerschapswee en bloedverlies.

Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 650 gram

Deze week lijkt het alsof jouw kindje voor het eerst laat merken wat zijn toekomstige hobby gaat zijn. Voetballen of als een sierlijke ballerina in de rondte zwieren: jouw kindje oefent het allemaal al in de baarmoeder. Zo lijkt het tenminste. Zijn zachte stompjes veranderen namelijk steeds meer in duidelijk voelbare schoppen en stoten. Het lijkt alsof jouw kleine nu pas merkt hoe leuk het is om rond te drentelen in jouw buik! De navelstreng zit hem hierbij helemaal niet in de weg, want deze is zo zacht en soepel dat hij er niet in verstrikt kan raken.

Je kunt de hartslag van je kindje vanaf deze week niet alleen horen bij de gynaecoloog, maar ook via de doe-het-zelf-manier: met een wc-rolletje! Zo kan de toekomstige papa of oma ook naar het hartje van de toekomstige gezinsaanvulling luisteren. Houd het rolletje (of iets wat er op lijkt) ongeveer tien centimeter onder de navel en druk je oor op het uiteinde van het rolletje om te luisteren. Als je op het eerste ogenblik niets hoort, verschuif je afluisterapparatuur dan een beetje.

Misschien voel je soms wat kramp in je buik wat lijkt op menstruatiekramp. Dit zou een allereerste zwangerschapswee kunnen zijn. Vanaf de vierde maand van je zwangerschap zou je deze kunnen voelen. Maar misschien voel je wel helemaal niets.

Het kan zijn dat je af en toe wat bloedverlies hebt. Dit kan komen doordat de placenta voor de baarmoeder ligt en is gaan lekken, maar het kunnen ook bloedende aambeien of een blaasontsteking zijn. Bij een blaasontsteking plas je namelijk bloed. Bloedverlies kan echter ook een dreigende vroeggeboorte betekenen. Neem blij bloedverlies daarom altijd contact op met je huisarts om zeker te zijn waar het door komt!

  • usericon

    waarom kan jeniet verder kijken per week,ikben nunm 33 weken zwanger maar dat kun je hier nergens vinden.JAMMER

  • usericon

    Geplaatst door irmpie(Gast) op 16-08-2012 om 08:39:13
    waarom kan jeniet verder kijken per week,ikben nunm 33 weken zwanger maar dat kun je hier nergens vinden.JAMMER

    Momenteel komt er elke week een nieuw artikel online over de zwangerschap. Wij zijn nu bij week 29. Het schrijven van deze artikelen kost erg veel tijd. Excuses voor het ongemak en nog een voorspoedige zwangerschap gewenst!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap