Week per week: week 27

Week per week: week 27

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 30-07-2012 om 20:35

Week 27 van de zwangerschap: via de buik ademen, samen één leef ritme en het verstevigen van de borstspieren.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gram

Je kindje is helemaal compleet. Het is gewoon een kwestie van doorgroeien! Je kunt contact met je kleintje maken door via je buik te ademen. Ga ontspannen liggen en zet je buik uit bij het ademhalen in plaats van je borstkas. Probeer maar eens. Leg vervolgens een warme hand aan de bovenkant of zijkant van je buik. Je kindje komt naar je hand toe. Wellicht merk je dit niet meteen, maar als je je goed concentreert en dit een aantal dagen achter elkaar probeert op een zelfde tijdstip, zul je merken dat je kindje reageert. Familieleden kunnen dit natuurlijk ook proberen. Zij kunnen hier een hand voor gebruiken, maar ook hun wang.

Wist je trouwens dat jouw kindje alles meekrijgt van jouw leef ritme? Als jij je druk maakt en je hart sneller begint te kloppen, kan hij daar onrustig van worden. Als je veel beweegt, merkt hij dat. Ook weet hij precies of je een ochtend- of avondmens bent. Deze gewoontes en situaties zijn compleet vertrouwd voor je kindje, omdat hij niet beter weet! Het is overigens niet waar dat je kindje verdrietig wordt als jij een emotionele bui hebt. Daar merkt hij dan weer niets van.

Omdat je borsten tijdens je zwangerschap groter zijn dan normaal, is een oefening om je borstspieren te verstevigen een goed idee. Zo houd je jouw borsten in een goede conditie. De oefening die we beschrijven kun je gedurende je hele zwangerschap doen, maar ook erna. Ga zitten en druk je handpalmen tegen elkaar aan. Je vingers wijzen naar je borst, de ellebogen zijn op schouderhoogte. Druk nu steeds krachtig je handpalmen tegen elkaar aan en ontspan weer. Herhaal dit een aantal keer. Je zult merken dat je borstspieren verstevigen; en hier profiteer je ook van na je bevalling.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap