Tips voor een lange vlucht met kinderen

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 02-01-2015 om 06:00

Ga je ver vliegen met je kinderen? Lees onze tips voor een comfortabele reis!

Vliegtickets boeken met de kinderen naar een ver land zoals Amerika of Canada, kan een hele opgave zijn. Vooral omdat jij je kinderen rustig wilt houden. Toch kun je de nodige maatregelen treffen om er een comfortabele vlucht van te maken. Daarmee hebben niet alleen je kinderen een prettige reis, maar ook jij en de andere passagiers in het vliegtuig.

Betrek je kinderen bij de lange vlucht

Door kinderen bij de vlucht te betrekken, voorkom je dat je ze niet voldoende aandacht geeft. Juist door de kinderen uit te leggen wat jullie precies gaan doen, neem je hen serieus en zullen ze het gevoel krijgen dat ze er helemaal bij horen.

Voorkom kunstmatige zoetstoffen in etenswaren

Hoe meer suikers je kinderen geeft, hoe actiever ze worden. Probeer daarom snoep met kunstmatige zoetstoffen zoveel te vermijden en geef ze gezonde producten.

Batterijen opladen

Kinderen zullen altijd en overal willen spelen, ook in het vliegtuig. Je kunt bijvoorbeeld boekjes en puzzels meenemen, maar ook een laptop of spelcomputer op batterijen. Toch moet het plezier niet van korte duur zijn. Zorg daarom dat de batterijen opgeladen zijn en neem bovendien nog een paar extra batterijen mee.

Laat je kinderen vooraf ravotten op het vliegveld

Voordat je het vliegtuig instapt, is het belangrijk dat kinderen hun energie kwijt kunnen. Zeker als de vliegreis zo'n acht uur duurt, is het van belang dat je ze nog even laat ravotten op het vliegveld. Vaak is er op elk vliegveld wel een speelplek te vinden, zodat ze later rustig het vliegtuig in kunnen stappen.

Geef ze een verantwoordelijke taak

Als je jouw kinderen toestaat om je te helpen, zullen ze zich verantwoordelijk voelen en zo geef je hen bovendien positieve afleiding. Laat ze daarom mee zoeken naar het juiste gatenummer of laat ze helpen met het dragen van de koffers.

Voor nog meer tips over vliegen met kinderen kun je een kijkje nemen op dit blog.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over opvoeding