Kijk mama, geverfd!

Kijk mama, geverfd!

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 04-07-2013 om 14:58

Met kinderen in huis zit een ongeluk in een klein hoekje.

Als kind heb je nog een hele wereld om te ontdekken voor je liggen en dat doe je met vallen en opstaan. Dan zit een ongeluk in een klein hoekje en dat is helemaal niet erg, zo hebben wij het immers zelf ook geleerd. Het is wel handig om in en rond het huis met een aantal dingen rekening te houden.

Je kunt je huis natuurlijk nooit kids proof maken maar je kunt wel een paar simpele aanpassingen doen om het veiliger te maken voor spelende kleine kinderen. Zo kun je met simpele duurstoppers er al voor zorgen dat kleine kinderhanden niet tussen de deur kunnen komen. Natuurlijk zorg je ervoor dat scherpe hoeken en randen zo min mogelijk gevaar opleveren. Je kunt ze eventueel zelfs afplakken. Dit is met name aan te raden wanneer kleine kinderen net beginnen met lopen en nog door de kamer waggelen.
Maar je kunt natuurlijk nooit alles voorkomen en het zal zeker gebeuren dat een kind lelijk valt of iets kapot maakt. Meestal schrikken ze hier zelf enorm van en zullen ze het in de toekomst niet snel meer doen. Maar toch gaan bijna alle kleine kinderen door een ‘creatieve fase’ waarin op alles gekleurd en getekend moet worden. Zie het voorbeeld van Solomon;
Velen zullen zelf vroeger ook wel eens de witte bank van papa en mama voorzien hebben van een mooie kleurige tekening of misschien het behang van de muur hebben gepeuterd. Op zulke momenten is het handig om een goede inboedelverzekering te hebben. De meeste verzekeraars keren namelijk uit wanneer dit soort ongelukjes zich voordoen.

Lastiger is het wanneer je kleine oogappel bij iemand anders thuis besluit om zijn creativiteit te bodvieren op de net geverfde muur. Wanneer kinderen 14 jaar of jonger zijn, ben je als ouder hier volgens de wet voor aansprakelijk. Na het 14de levensjaar ben je gedeeltelijk aansprakelijk tot het 18de levensjaar. In die laatste periode van aansprakelijkheid kun je als ouder aansprakelijk worden gesteld wanneer er aangetoond kan worden dat je invloed op de situatie kon hebben. Ook voor dit soort zaken kun je, je als ouders verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering ben je namelijk bij de meeste gevallen voor het hele gezin voor dit soort zaken verzekerd.
Denk dus met het krijgen of hebben van kinderen altijd even aan de mogelijkheid van verzekeren. Dit kost vaak maar weinig per maand en kan een hoop vervelende dingen voorkomen.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over overige & veiligheid