Barbecueën met kinderen

Barbecueën met kinderen Foto: alisdair

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 30-05-2018 om 21:41

Gaan jullie lekker barbecueën met het lekkere weer? Bekijk onze tips om het barbecueën met kinderen veilig en gezellig te houden.

Barbecuetijd!

In de zomer is het (hopelijk lekker vaak) prachtig weer. Voor veel mensen een reden om de barbecue weer aan te steken. Als er ook kinderen bij aanwezig zijn kan dit echter gevaarlijke situaties opleveren, en dat geldt niet alleen voor houtskool gestookte barbecue's, maar ook voor elektrische en gasbarbecues. In dit artikel vind je een aantal tips om het barbecueën gezellig te houden en nare brandwonden en andere ongelukken te voorkomen.

Wist je dat de meeste brandwonden met barbecueën niet alleen komen door het aanraken van de barbecue of houtskool, maar ook door het omvallen van de barbecue en kinderen die er tegenaan lopen? Bij overige verbrandingen is het verkeerd aanmaken van de barbecue de hoofdoorzaak (bron: Nederlandse Brandwondenstichting).

Omdat kinderen barbecueën vaak erg leuk vinden en natuurlijk super interessant, verdienen zij extra aandact bji het barbecueën. Houd ze in ieder geval altijd weg bij open vuur en zorg ervoor dat je kind kan zien wat je doet, maar wel vanaf een veilige afstand. Leg uit wat barbecueën eigenlijk is en dat vuur niet alleen leuk en spannend is maar ook heel gevaarlijk en dat ze daarom niet in de buurt van de barbecue moeten komen. 

Tips om veilig te barbecueën met kids

  • Betrek je kinderen bij de voorbereiding.
  • Zet de barbecue niet in de buurt van de plaats waar je kind speelt.
  • Plaats de barbecue op een vlakke ondergrond en voorkom dat spelende kinderen deze omver kunnen lopen.
  • Markeer een gebied met krijt of stenen rondom de barbecue en spreek met je kind af dat hij dit gebied niet mag betreden.
  • Berg frisbees, ballen en ander soortgelijk speelgoed op tijdens het barbecueën.
  • Houd fietsjes en rollend speelgoed uit de buurt van de barbecue.
  • Houd lucifers, aanmaakblokjes en kooltjes uit de buurt van je kind.
  • Laat je kind niet zonder toezicht bij de barbecue, ook niet na het barbecueën. Vertel je kind dat de kooltjes nog lang heet blijven en hou hem uit de buurt.


Wij hebben ons in dit artikel beperkt tot een aantal tips om veilig te barbecueën met kinderen in de buurt. Het is natuurlijk ook belangrijk om de barbecue veilig aan te maken en veilig te barbecueën. Eet smakelijk!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over overige & veiligheid