Zon? Insmeren

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 02-04-2015 om 20:40

Bescherm je kind tegen de zon.

Gezien de huidige weersomstandigheden is het misschien wat voorbarig om nu iets te vertellen over het insmeren van kinderen met zonnebrandcrème maar….beter te vroeg dan te laat.

Er is onderzoek gedaan naar het gebruik van zonbescherming bij kinderen onder de tien jaar. Hiervoor heeft men 2.300 ouders geïnterviewd die minstens één keer per jaar met vakantie de zon opzoeken. Wat blijkt? Een kwart van de gesproken ouders met kinderen jonger dan tien jaar smeren hun kinderen niet regelmatig in waardoor ze verbranden tijdens de vakantie. Bij 62 procent gebeurt dit zelfs elke vakantie. Vier procent blijkt helemaal geen zonnebrandcrème te gebruiken.
De ouders die hun kinderen wel insmeren met zonnebrandcrème gebruiken vaak een crème met beschermingsfactor 15. Dit ondanks de vele adviezen om minstens factor 30 te gebruiken.

Ook blijkt dat één op de zeven ouders de kinderen vraagt zelf voor zonbescherming te zorgen, zelf te smeren dus. Je zult begrijpen dat kinderen dat niet altijd doen.
Uit gesprekken met de kinderen zelf blijkt dat het regelmatig voor komt dat kinderen wel eens verbranden tijdens de vakantie, dit is maar liefst 24 procent. Hiervan gaf 8 procent aan zich hier niet druk om te maken.

Opmerkelijk is dat 67 procent van de geïnterviewde ouders zegt boos te worden als ze een door de zon verbrand kind van een ander zien rondlopen.

Goed insmeren dus!

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & verzorging

 • Oorbelletje?

  Oorbelletje?

  Van Dale: oor·bel (de; v(m); meervoud: oorbellen. Belvormig oorsieraad.
  Oorbelletje?

 • Hoofdluizen

  Hoofdluizen

  Een paar keer per jaar hoor je ouders om je heen weer eens over hoofdluis praten. Maar wat is hoofdluis eigenlijk, wat kun je er tegen doen en hoe voorkom je het?
  Hoofdluizen

 • Je kind in de zon

  Je kind in de zon

  Heerlijk die zon! Iedereen gaat naar buiten; naar het strand, de speeltuin of naar het zwembad. Je neemt je kindje ook mee naar buiten. Bescherm je hem wel goed tegen de zon?
  Je kind in de zon