Week per week: week 36

Week per week: week 36

Artikel door: mijnkind
Geplaatst op: 01-10-2012 om 12:46

Week 36 van de zwangerschap: donshaartjes verdwijnen, het indalen van je kindje, een tip om verzachtende creme te gebruiken en lekker ontspannen!

Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

In week 14 van de zwangerschap kon je lezen dat de huid van je kindje werd bedekt met donshaartjes en huidsmeer. De donshaartjes zijn inmiddels verdwenen, maar het huidsmeer nog niet. Dat gaat wel gebeuren zo rond de laatste weken van de zwangerschap. Kleine vlokjes huidsmeer dwarrelen dan rond in het vruchtwater. Baby’s die eerder worden geboren zijn dus nog wel helemaal verpakt in dit crèmelaagje.

Als dit je eerste zwangerschap is, zal je kindje rond deze tijd al wat dieper in het bekken zakken met zijn hoofdje. Soms kun je dat voelen doordat je wat meer ruimte in je maag krijgt. Bij een tweede kindje gebeurt dit zogenoemde indalen meestal later, omdat de buikspieren bij de vorige zwangerschap al zijn uitgerekt waardoor het kindje nog wat ruimte heeft.

Om de huid op en rond je tepels zacht te houden en om een pijnlijke huid te verzachten kun je tepelcrème kopen. Tepelcrème bevat aloëvera gel, honing, cacaoboter en pindaolie. Dat werkt heerlijk verzachtend.

Soms heb je zin om eens even lekker te ontspannen. Dit doe je door op je rug te gaan liggen en je steeds te concentreren op één onderdeel van je lichaam. Begin met je voeten: span ze aan door ze naar je toe te trekken en laat vervolgens los. Vervolgens zijn je kuiten aan de beurt: span ze aan en ontspan ze vervolgens. Ga zo naar boven via je bovenbenen, rug, buik, armen, handen en nek. Eindig met je gezicht door rare gezichten te trekken, te fronzen, je ogen heel hard dicht te knijpen en weer open te doen… Je zult hier lekker van ontspannen.

Plaats een reactie

Zelf een opmerking of een tip? Plaats hier je comment en geef jouw advies!

 captcha

Andere artikelen over gezondheid & zwangerschap